Méz fontossága
Gyógyhatásának oka a kissé savas pH, antioxidáns tartalma és a benne lévő biológiailag aktív anyagok sokfélesége, valamint kalcium, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium, cink és kis mennyiségben B1, B2, B3, B5, B6, C-vitamin. A sötétebb mézek...Tovább
Hogyan fogyasszuk a mézet?
Rendszeresen fogyasszunk mézet, mindig tartsunk a konyhaasztalon egy mézes csuprot, amiből mindenki igénye szerint fogyaszthat. A mézes kenyér, vagy kalács fogyasztását a felvágottak után tervezzük, így a mézben lévő savak hatása kedvezőbb lesz. Éhgyomorra...Tovább
Néhány jótanács mézvásárlóknak
Nagyon sokféle fajtaméz teremhet országunkban. Ezek színe, zamata és az egészségre gyakorolt hatása, valamint felhasználásának lehetősége igen eltérő lehet. A mikor valaki mézet választ, tudnia kell, hogy mire akarja felhasználni. Sütéshez a napraforgómézet...Tovább